Hogyan készíts természetes dezodort

Te hogyan szoktál küzdeni a testszag ellen? Minden bizonnyal bemész egy boltba, megveszed a kedvenc dezodorodat, aminek szuper az illata, és addig használod, amíg el nem fogy. A legtöbben így csinálják, de ezzel van egy olyan probléma, ami kezdetben láthatatlan, később azonban nagy problémákat tud okozni. A helyzet az, hogy a legtöbb bolti dezodor tartalmaz alumíniumot, amely hatékonyan zárja el a pórusokat és pusztítja el a testszagért felelős baktériumokat, így nem kell aggódnunk az izzadás miatt. Ez mind szép és jó, ám az alumínium könnyen beépül a szervezetbe, és olyan betegségeket okozhat, mint a mellrák vagy az Alzheimer-kór. Akkor nincs más lehetőség, mint hogy izzadjunk vagy kitegyük magunkat ilyen rossz dolgoknak? Szerencsére van egy harmadik megoldás.

A természetes dezodorok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, ahogy az emberek fokozatosan kezdenek rájönni az alumíniumot tartalmazó termékek hátrányaira. A gond az, hogy rengeteg elérhető alternatíva egész egyszerűen nem működik olyan hatékonyan. A természetes dezodorok fejlődése még mindig tart, és folyamatosan előjönnek új ötletek. Ebben a bejegyzésben nem egy bolti terméket, hanem egy olyan természetes dezodort mutatok be, amit te is könnyen elkészíthetsz otthon. Az elkészítéshez a következő dolgokra lesz szükséges:

  • Kókuszolaj
  • Szódabikaróna
  • Shea vaj
  • Nyílgyökér
  • Esszenciális olajok

forrás: Protect Your Health With Aluminum-Free Deodorants

Első körben olvaszd meg a shea vajat és a kókusz olajt közepes lángon. Miután ezzel megvagy, távolítsd el a tűzről és add hozzá a szódabikarbónát illetve a nyílgyökereket – amennyiben nem rendelkezel az utóbbival, helyettesítheted még több szódabikarbónával. Keverd össze őket alaposan, végül pedig add hozzá az olajokat, és öntsd bele egy pohárba, amiben tárolni szeretnéd. A legjobb, hogy nem muszáj hűtőbe raknod, ugyanis szobahőmérsékleten is eláll. A végeredmény egy hatékonyan működő termék, amely a természetes dezodorok között kiemelkedő hatékonysággal szünteti meg az izzadást és a kellemetlen testszagot, méghozzá az alumíniumos dezodorok hátrányai nélkül.


© 2015 - HUNPORT.HU